Inhoud

Kettingen veelal met bijpassende oorbellen en soms met armband en ring.  

A. Blauwe en groene kettingen 

B. Zwarte, grijze en zilveren kettingen

C. Bruine, beige en cognackleurige kettingen

D. Gouden/vergulde/goudkleurige, rode, oranje en gele kettingen 

E. Roze, lila en paarse kettingen    

F. Offwhite, crème en witte kettingen 

G. Oorbellen 

H. Broches

I. Armbanden 

J. Ringen 

Toelichting

De kettingen (en bijpassende oorbellen en armbanden) in welke kleur dan ook zijn voorzien van hetzij gouden/vergulde/goudkleurige kralen en/of slotjes en soms hangers, hetzij zilveren/verzilverde/zilverkleurige kralen en/of slotjes en ook soms hangers. Sommige zijn bevestigd aan een spang, ook zijn er waarvoor satijnkoord is gebruikt.

De gebruikte hangers komen deels uit een museumshop. Wanneer dat het geval is zie je dat ook bij de beschrijving staan. In die gevallen is er meestal een uitgebreide beschrijving van de herkomst en het materiaal bij, die beschikbaar wordt bij aankoop c.q. die bij interesse ook op verzoek in kopie kan worden verstrekt.

Er zijn ook kettingen bij die in een boutique gekocht zijn en dus niet door mij zelf zijn gemaakt.

Bij de oorbellen, broches en ringen zitten vele prachtige exemplaren die ook niet door mij zelf zijn gemaakt zoals creolen en andere oorbellen al dan niet met (half)edelstenen, sommige met clips, broches met (half)edelstenen, kristallen, emaille, van zilver, van verguld zilver e.d. en diverse ringen, maar dat blijkt zonder meer wel. Broches van Langani dienen vooral als voorbeeld maar behoren tot mijn privécollectie. Ik kan op verzoek wel moeite doen om zoiets ergens te vinden. Er zitten prachtige broches bij met name uit het Louvre, van Ars Mundi, van de Spaanse ontwerpers Joidart en Ras, van Luisa Spagnoli, en Max Mara en vele andere.

De lengte van de kettingen varieert en zo dat van belang is kan daar naar worden geïnformeerd. Mocht een ketting te kort zijn dan kan er een zog. verlengkettinkje aan worden bevestigd. Wanneer hij te lang zou zijn kan die in een aantal gevallen opnieuw in de gewenste lengte worden geregen. Bij kettingen uit museumshops en andere, die ik niet zelf heb gemaakt, is de lengte een gegeven: daar kan in het algemeen niets aan worden veranderd.

De foto’s kunnen worden aangeclickt om ze groot in beeld te krijgen.

%d bloggers liken dit: